Klatreinstruktør sport 1 – kurs til våren

Kan du tenke deg å ha med grupper på utendørsklatring? Har du flere år med klatreerfaring og leder grad 6- på blikk? Da vil vi gjerne ha deg med på kurs!

Sunnmørsk Klatreklubb arrangerer Klatreinstruktør sport 1 – kurs 25.-27.mai (tre dager + en kveld). Som klatreinstruktør i sportsklatring har du muligheten til å instruere på opplæringskurs i sportsklatring, og jobbe som instruktør på klatreaktiviteter/klatredager ute. Arbeidsområdet er begrenset til boreboltsikrete sportsklatreruter hvor all klatring er på maks 1/2 taulengde med nedfiringsmulighet fra snufeste.

Kurset er en del av Norsk Fjellsportforums utdanningsløpet til klatreinstruktører og alle kursdeltakere må søke på godkjenning på forhånd. Opptakskravene er at man må ha fylt 18 år ved kursets begynnelse, må ha tatt klatrekurs eller ha tilsvarende kunnskaper, minimum 2 års erfaring med å lede boreboltsikrete sportsklatreruter fra ulike klatrefelt, kunne lede grad 6- på første blikk på boreboltsikrete klatreruter, og man bør ha generell leder- eller instruksjonserfaring. Du søker godkjenning hos NF ved å bruke søknadsskjema + loggbok https://fjellsportforum.no/instruktorer/soknadsskjema/. Behandlingstid er cirka 4 uker så husk å søke i god tid før kurset!

Det er maks 6 plasser på kurset. Det er klubbutvikler Isak Bang fra Haugaland Klatrelag som skal være kursholder. Vi har fått klubbutviklingsmidler fra Norsk Klatreforbundet for å arrangere kurs, så det blir gratis for deltakere. Men: for å få gratis kurs ønsker vi at du vil være med og utvikle Sunnmørsk Klatreklubb videre, altså være tilgjengelig for å holde kurs /klatredager ute i Volda og Ørsta. Om det blir mer enn seks personer som har lyst å ta kurset, må vi velge de som kan være med. Så send en kort e-post til kontakt@gammel.sunnmorsk-klatreklubb.no/ og fortell hvorfor du vil ta kurset. Frist: 1.mai 2018.

For å repetere det viktigste: Vil ta klatreinstruktør sport?
1) Sett av 25.-27.mai. Kurset blir holdt i klatrefeltene i nærheten av Volda/eventuelt på Beachen.
2) Søk godkjenning hos Norsk Fjellsportsforum seinest en måned før kursstart. https://fjellsportforum.no/instruktorer/soknadsskjema/
3) Send epost til oss.kontakt @gammel.sunnmorsk-klatreklubb.no/
4) Lykke til! Nærmere informasjon om kurssted, klokkeslett og alt annet blir sent ut til deltakere i begynnelsen av mai.

Du kan lese mer om innhold og rammene for kurset på https://fjellsportforum.no/wp-content/uploads/2018/01/NF-Nasjonal-standard-2018-1.pdf.

Dette innlegget vart lagt inn i kurs, Ymse. Bokmerk fastlenkja.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *