Haustklatretur

Veke 42 var Frode Guldal, Kjell Haugeberg, Øystein og Tore på klatretur i Vestland. Turen var bestemt ei stund tilbake, og med Vårherre (veransvarleg) på laget vart dette ein veldig flott roadtrip.

Ein kort stopp på Avsnes feltet ved Sognefjorden på veg til Sotra. Feltet ligg mellom Vadheim og Lavik på ei lys sjøklippe like ved vegen. Ca 30 ruter der, 15-20m, sport.

På Sotra traff vi Kjell som kom frå Stavanger. Like ved Haganes ligg 10-15 småtoppar med tradruter opp til 3 tl. Vi vitja Litoppen eine dagen og Kjerringfjell andre dagen. Området var sentralt for tradklatring på ‘70 – og ‘80 tal. Seinare er det kome til mange og varierte sportsfelt.

Vi reiste austover til Uskedal på vestsida av Folgefonna. Her ligg veggar og svaryggar på rekke og rad innover dalen. Dei er vende mot nord og aust – heilt perfekt på sommaren, men litt for kaldt når sola svinga sydover midt på dag no.

Okkensom. Vi klatra på Øktertind der det var sol til kl 13 (halve Midtsommernattsdrøm, Frode og Tore), og på Vetletind der det berre var sol til kl 11 (Prøvebolting, Dronning Maud land, Øystein og Kjell, og Alkymisten, Frode og Tore).

Omsvik ved Uskedal, foto Tore L

Dette er eit heilt sentralt klatreområde i Norge; det vert kalla ‘dalen som Gud skurte’ og ‘mini Yosemite’.

Vetletind bak huset, Alkymist i høgrekant, Prøveboring i venstrekant, foto Frode G
Vetletind, ‘Prøveboring’, foto Kjell Haugberg
Øktertind, ‘En midtsommernattsdrøm’ går rett opp i høgrekant av svarenna, foto Øystein D
Midt i en Midtsommernattsdrøm, foto Frode G
Midt i ‘drømmen’, foto Frode G

NB det har gått ei ras midt i ‘drømmen’ i juni ‘20 like over der vi snudde. Eg kontakta forfattar (Odd Magne Øgreid) av Uskedalførar og fekk slik info:
https://www.bergen-klatreklubb.no/forere/cragdatabase/kommentarer/rutedetalj.php?Id=1321

Dette innlegget vart lagt inn i Ymse. Bokmerk fastlenkja.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *