Haukelandsnipa

Haukelandsnipa er den store, lyse, bratte veggen rett syd om Syvdsneset. 1.10.20 var eg og Kristian Sørensen oppider for å sjekke foholda og starte på mulig ny rute med arbeidstittel ‘Den kvite stripa’.

Haukelandsnipa i Syvdefjorden. Foto L Strand.

Den ‘korte’ turen opp lida er mykje lenger og meir korglete enn den ser ut til. Om ein startar 2 gjøl thf veggen og held seg på på høgre side av dette høgt opp, finn ein hjortetrakk. Går ein rett på, vert det vestlandsjungel (tru meg!).

Veggen er bratt og kompakt, men der er nokre riss og ‘lureriss’ i det kvite partiet. Vi gjekk rett opp frå ein skrå obeliks. På 1.stand fann vi rapellslynge, men ikkje noko spor etter klatring lenger oppe. Vi gjekk 3tl opp til det tydelege tverrbandet: 30m/6, 20m/6+, 40m/6 (rapell på 2. og 3.stand). Der fjellet la seg siste 15m til 3.stand, er der litt grodd. Bortsett frå dette er klatring sikring veldig bra. Særleg 2.tl er flott gjennom eit digert overheng.

Og vidare? Tverrbandet (3.stand) har eit innskot av anna og kompakt fjellsort; her må stand forsterkst med ein bb. Dette bandet er berre 3m opptil fjell av same, lyse type som lenger nede. Eit skrått dieder til høgre, så eit til venstre, fører til ein nase som er vegen opp til neste tverrband. Vil tru dette er nye 3tl. Så legg fjellet seg og blir truleg meir kompakt og grodd. Prosjektet er ope, men informer oss om de dreg opp.

Kvite stripa – del 1. Haukelandsnipa. Foto L Strand.
Dette innlegget vart lagt inn i Ymse. Bokmerk fastlenkja.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *