Hunneset

Hunneset eller Stomnen, som pynten heter, ligger idyllisk plassert helt nede ved fjorden nedenfor gården på Hunneset. Det er satt bolter i 3 forskjellige vegger, Lynveggen, Grillveggen og Buldreveggen. Her er kun fører over Lynveggen, som er mest utviklinga. Men det er enda mulig å utvikle ruter i andre deler av området. Tore jobber med saken.

Ankomst:

Kjør til saga som står ved krysset til Aldalen. Gå ned gårdsvegen, under låvebrua, på oppsiden av åker, ned til venstre for skrothaug, til venstre under en liten hammer, ned søkket, ned i venstrekant av sva, til høgre under sva, ned ved buldrefeltet, fram på hylle, til venstre på hylla, så ned til høgre. Her er det et tau som fører til toppen av feltet.

Nye ruter 2009-2010:

Sett frå fjorden er Stomnen høgre del av ein halvsirkel av klipper rundt eit skrått skogsområde kalla Bokhylla. Om ein brukar militær orientering og står midt på Bokhylla, ved sjøen, ligg Stomnen kl 3. Hausten 2009 og våren 2010 har det blitt etablert ein del nye ruter i dette området, som vi skildrar nedanfor.

Kl 1 ligg den største klippa: ei diger hole i botnen, over denne ein lys vegg med kjempedieder og overheng til høgre.

Her går rutene (frå venstre mot høgre) 
– Bokhylla, 60m, 7+, 7+ (ffb Tore og Åsmund 14.6.10)
– Bokhjørnet, 60m, 6(+), 7- (Tore og Kamil ’09, toppfeste/rapell 5m framom 2 einslege småfure)
– Preikestolen, 30m, 7++ (Tore og Kamil ’09)
– Peikestokken, 30m, 7- (Tore og Åsmund ’09)
– Bokormen, 40m, 7 (Tore og Åsmund ’09, toppfeste/rapell 5m nord om fure med fuglekasse)
– Notisblokka, 20m, 6+, nat (Tore ’10)

Kl 11 ligg ei klippe med «hockey stick»-fure på hylle 5-6 m under toppen (gå ned til hylle/fure frå nord), her ligg:
– Bokskapet, 30m, 7-, mix (Tore, Kamil og Audun ’09)

Ein kan også gå ned som for Stomnen, men gå til høgre/nord der ein går skarpt venstre/syd mot Stomnen. Her heng det 2 taustubbar, den oransje er festa ved starten av Bokormen.

 

Obs:

For å komme opp igjen fra feltet må du være i stand til å klatre minst 6+, eller hoppe i fjorden og svømme til land et annet sted. (anbefales ikke)

Last ned PDF