The Norwegian Kichatna Expedition 2004

Tidlegare Volding Steinar Holden samman med Lars Mjaavatn, Jarle Kalland og Mads Lund er på 7 vekers klatreekspedisjon i Alaska. 

06. Juli

Gutta har no blitt flydd inn til Ruth`s Gorge, etter landing brukte dei ei natt og ein dag på å forsere breen og komme fram til fjellet. Det går rykter om at dei hadde ein «spennande» kryssing.

Teltleiren er no komt opp og i dag starta Steinar og Mads på den første taulengda. Veggen er ca. 700 meter høg, 10 timar i sol, og siste halvdel av veggen er overhengande. Veggen er omkransa av fjell og brearmar som i følge mr. Mjaavatn er «heilt sinnsykt flotte»

Lars og Jarle har i dag bedrevet det knallharde alpine ekspedisjonslivet, sto opp seint, lest bok, laang frukost og «psyka» fullstendig ut pga buldring under teltet. Etter telefonsamtale skulle dei flytte teltleiren for å få litt roligare forhold. Det er sansynlig at Jarle sine spekulasjonar over kaffekoppen, om mulige bresprekker under teltduken, kan vere grunnen til dette.

Dei helsar til alle og er svært letta over å vere i gong med klatringa.

03. Juli

Vi drar sannsynlighvis i ettermiddag til Ruth s Gorge!! .

Det ble altsa ikke Kichatna. kjipt, men når alt kommer til alt er nok sjansen for suksess storre dit vi drar nå. stoore vegger i opp til 1600 m hoyde. muligheter for nye bestigninger.

Vi drar ikke til Kichatna fordi det var umulig a lande der na. Pga ekstremt varmt var, og den sinnsyke skogbrannen i Fairbanks som legger et roykteppe over hele omradet. fungerer som en badstu. Snoen har derfor smeltet der vi opprinnelig skulle lande, og vi flyr til en rett sor for Denali.
Haper det skjer i kveld.

Eventyret venter og vi er gira!!

02. Juli

Skogbrann og vær set gjer ekspedisjonen meir vanskelig enn først venta, gutane ventar no på å bli flydd inn i fjellområdet. Dei rapportera ellers om ein flott gullgravar landsby, masse fly, «sinnsykt» vennlige og hjelpsome folk. Fredag tar dei fly ut i fjellheimen.

30. juni

etter 30 timers reising, storm i texas, mye venting og masse sjokolade og snacks ombord er vi i anchorage. har fortsatt ikke sovet i seng siden bryllupet. handlet i dag og ordnet transport til talkeetna. mvh Lars

28. juni

Etter å ha forlatt huset i vilt kaos kl 04:00 er alle på plass på flyet og på vei ut i verden, i Alaska ventar 4 dagar med pakking og venting på godt vær.

Følg dei her på oppdateringar etterkvart som dagane går frammover.

www.njord.as

Dette innlegget vart lagt inn i Overført frå SKK-nytt.com med merkelappane , . Bokmerk fastlenkja.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *