Uteklatring i Toskeflåget

Folksomt 2

Det ble rent folksomt da klatresiloen inviterte folk til å ta turen til Toskeflåget. Bra klatring i vakre omgivelser.

Det var en god gjeng av eldre og yngre klatrere som fant vegen til Toskeflåget på mandag. De som møtte opp ble belønnet med perfekte forhold: god friksjon og ei kveldssol som ga fra seg passe med varme. Det eneste minuset var at det jevne siget av smeltevann gjorde at enkelte riss var våte. Det fantes likevel mer enn nok av tørr klatring.

Flere var i Toskeflåget for første gang, og ble dermed introdusert for «På kanten» (6), som må sies å være feltets enkleste rute. Noen fikk merke at inneklatring ikke er helt det samme som uteklatring, hverken mentalt, teknisk eller fysisk. Uten at det la særlig demper på stemningen, tvert i mot.

Andre kunne nyte synet av lokale ringrever som lekte seg opp ruter langt opp på 7-tallet. Tore Lundberg viste at de eldste fremdeles er eldst, da han tilsynelatende enkelt ledet opp første taulengde på «Opp som en hjort» (7+).

Kanskje først og fremst til ære for fotografen? Bildet blir i alle fall mest sannsynlig å finne på trykk i en klatrefører til høsten/vinteren.

Dette innlegget vart lagt inn i Klatrarar på tur. Bokmerk fastlenkja.